Pavel Janovský

Oddávající, který je slyšet

Hledáte někoho, kdo vás oddá a zároveň vytvoří originální svatební obřad na míru? Mám pro vás ideální řešení… Hraný obřad s člověkem, který má s moderováním, obřady a samotnou svatbou více než desetileté zkušenosti. 

Oddávající při hraném obřadu, který navazuje na ten skutečný

Jak je to s oddávajícím v Česku?

  • V Česku mohou být oddávajícími duchovní registrovaných církví a náboženských společností, starostové, místostarostové nebo pověření úředníci matriky.
  • Svatební obřad musí probíhat v souladu se zákonem a být proveden v přítomnosti dvou svědků.
  • Od 1.1.2024 se změnil matriční poplatek z 1.000,- Kč na 3.000,- Kč (setkat se můžete i s jinou výší – některé matriky si za výjezd účtují i 2000,- Kč, takže vás oficiální obřad může vyjít na zhruba 5.000,- Kč)

Jak funguje hraný obřad se mnou?

  • Nejčastěji si tedy novomanželé zajdou společně třeba den před svatbou na úřad/matriku společně se dvěma svědky, řeknou si ano, podepíší se a oficiálně jsou manželé už před svatbou.
  • V den svatby pak společně vytvoříme obřad, který bude hraný, tzv. „na oko“. Každopádně obřad bude mít veškeré náležitosti, a proto nikdo z hostů (pokud jim to neřeknete) nepozná, že jde o „divadlo“…

Mé zkušenosti s obřady a svatbou

  • Jmenuji se Pavel Janovský a za poslední 3 roky jsem odmoderoval, koordinoval a odehrál jako DJ přes 100 svateb a 99% svateb mělo obřad pouze jako formalitu, přitom je to ta nejdůležitější část dne. Má to být chvíle, kterou si společně budete pamatovat po celý život…
  • Nedopusťte aby vás oddával zasloužilý, znuděný oddávající z úřadu (nechci se nikoho dotknout – existují i výjimky), který svou řeč pronáší stále stejně, 10 let vkuse, bez emocí a ještě bez mikrofonu, takže ho hosté ani neslyší, koukají, co se děje kolem a obřad se stává pouze nudou čekající na závěrečné ANO. Nedej bože, že máte obřad venku a fouká vítr, traktorista začne orat pole nebo zrovna proletí letadlo, no hlavně ať je za 5 minut hotovo, protože už musím na další svatbu v jiné části města… To jsou vše situace, které jsem za svou praxi zažil a celý obřad je poté opravdu jen a pouze rychlou formalitou.
  • Dopřejte si obřad, který bude ušitý na míru přímo podle vašich představ. Obřad, který svatební hosté 100% uslyší a hlavně obřad, který bude originální.

Jak probíhá spolupráce

Oddávající dokáže při hraním obřadu posunout celý zážitek na zcela novou úroveň.

Každý pár je jiný, a proto věnuji péči přípravě.
S novomanželi se vždy předem osobně/online setkám a domluvíme se na všem podstatném.

Kolik vás to bude stát?

Cena hraného obřadu společně s potřebnou přípravou je individuální. Vždy záleží na délce přípravy, obřadu, použití techniky a vzdálenosti místa konání-tzv.cesťáku. Napište mi, nabídku pro Vás rád připravím.

Reference

Pokud, stejně jako my, nemáte rádi obecné, neosobní svatební proslovy „oficiálních“ oddávajících, tak neváhejte a oslovte Pavla! Trpělivě si vyslechl náš příběh a připravil si takovou řeč, na kterou ještě dnes vzpomíná mnoho našich svatebčanů. Oslovit Pavla jako oddávajícího bylo jedno z nejlepších rozhodnutí směrem k naší svatbě. Pavel pobavil, dojal, oddal. Děkujeme 🙂
Aleš Kutner

Nejen moderátor, ale i DJ a speaker

Moderátorů je spousta. Ale na kolik z nich se můžete opravdu spolehnout? Ruku do ohně dám jen za jednoho. Za sebe.

Rychlý kontakt

Napište mi na pavel.janovsky@icloud.com, pošlete vzkaz nebo zavolejte na 775 623 261. Těším se. 

Souhlas se zpracováním osobních údajů